Netwerkbijeenkomst ‘Korte ketens & voedseleducatie’

Korte ketens & voedseleducatie

7e Netwerkbijeenkomst op 15 juni 2017


Ruim 30 deelnemers waren bijeen bij Boerderij Veld & Beek in Renkum voor de netwerkbijeenkomst over korte voedselketens en voedseleducatie. Op beide thema’s zien we dat veel gemeenten ambities hebben en concrete stappen zetten.

Documenten ter download:

Programma

9.30Inloop met koffie/thee
10.00Welkom door wethouder Wendy Ruwhof, gemeente Renkum
Wat zijn belangrijkste ontwikkelingen bij u als gemeenten?
Gezamenlijk gesprek over de huidige ontwikkelingen op het gebied van voedsel. Wat houdt u als gemeente bezig? En wat zijn de plannen van gemeenten die met POP3 (korte voorzieningsketens) aan de slag gaan? Met onder andere:
– Henk Wentink (gemeente Arnhem) namens gemeenten  Arnhem, Renkum, Lingewaard, Overbetuwe en Rheden
– Marie Baartmans, één van de voedselcoördinatoren, namens de gemeenten Zevenaar, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Montferland
Wat zijn belangrijke ontwikkelingen binnen de provincie? Met onder andere: Pieter Rijzebol (provincie Gelderland) over de resultaten van de 1e tranche van de POP3 – regeling korte voorzieningsketens
10.40Intermezzo – Ken je netwerk!
10.50Kennismaking met programma Jong Leren Eten
Toelichting over het nieuwe landelijke programma ‘Jong Leren Eten’ voor voedseleducatie tot 18 jaar. U ontmoet de Gelderse Jong Leren Eten makelaars Jolijn Zwart van Kessel (Wageningen UR) en Bernadette Janssen (GGD). Zij leggen uit wat het programma u kan opleveren. Ook geven zij alvast eerste praktisch toepasbare voorbeelden van wat u als gemeente kunt doen op het gebied van voedseleducatie tot 18 jaar.
 11.15 Pauze
 11.30 Projecten & ideeën carrousel 
In 3 rondes gaan we met elkaar in gesprek over initiatieven en ideeën. Welke initiatieven of plannen heeft u op gebied van korte ketens? En qua voedseleducatie? Wat zijn uitdagingen en evt behoeften? 
De nieuwe POP3-ketencoördinatoren maken onderling kennis met elkaar en met het netwerk en delen hun ambities en project-ideeën.
Parallel kunt u in gesprek met Pieter Rijzebol over de volgende openstelling van de POP3 regeling korte voorzieningsketens en met Jolijn Zwart – van Kessel over het programma Jong Leren Eten.
 12.45Afronden en conclusies
 13.00Netwerklunch
 13.45Rondleiding bij Boerderij Veld & Beek voor geïntresseerden