Support your locals NL

Wat begon als een reactie op het wegvallen van veel afzet bij lokale voedselproducenten, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke beweging. Onder de hashtag #supportyourlocalsNL doen vele tientallen initiatieven mee aan de oproep tot het kopen van lokaal eten. Vanaf deze week breidt de Taskforce Korte Keten deze beweging uit via een landelijke campagne waarin lokale producenten de hoofdrol spelen. Onderdeel daarvan is een tv-commercial via de publieke omroep! De oproep om eten bij de lokale producent te kopen staat centraal.
Als provincie Gelderland zijn we blij met deze landelijke aandacht voor korte ketens. Samen met andere provincies, LNV, de Rabobank en Stichting Doen ondersteunen we de campagne en de ontwikkeling van een landelijk regiepunt door de Taskforce Korte Keten.
Iedere regionale voedselproducent, stakeholder of initiatief kan meedoen.
> Lees op deze campagne website hoe je kunt meedoen en het belang van korte ketens kunt uitdragen in jouw regio.