Covid-19 en de gevolgen voor de Belgische korte ketens

Ook in België is veel aandacht voor korte ketens. Brussel en Wallonië kennen de korte keten al langer als interessant verdienmodel. De afstanden zijn korter, er is meer aandacht voor samenwerking en er is meer voeling met de herkomst van voeding. In Vlaanderen is landbouw traditioneel gezien sterk op export gericht. Daarnaast kent Vlaanderen minder een cultuur van ‘voedingschauvinisme’: er bestaan wel labels voor streekproducten, maar deze producten zijn vaak gericht op lange houdbaarheid (mosterd, bier, wijn, …).
Na de gouden tijden van de Coronacrisis zal de grote uitdaging voor de korte ketensector zijn om de omzetgroei ook in de toekomst te bestendigen. De Vlaamse overheid is zich aan het oriënteren op de bestendiging van de groei.
> Lees meer…