Initiatieven en platforms
Door het hele land zien we verschillende initiatieven en platforms die in deze tijd graag een handje helpen. We zetten er een aantal op een rij, voor verschillende sectoren:
- Op www.goodfoodclub.nu hebben aanbieders van lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel een mooi plekje, zodat veel consumenten ze kunnen vinden.
- LTO en ZLTO zijn de campagne #kooponzeoogst gestart om boeren in crisis te ondersteunen en in contact te brengen met afnemers. Via Facebook kunnen aanbieders en afnemers van voedsel uit heel Nederland oproepen plaatsen.
- Slow Food zet zich in om producenten en horecaondernemers die het zwaar hebben een handje te helpen. Er staat al een aantal Gelderse ondernemers op de website, maar er kan nog meer bij!
- Op Food Inspiration staan veel verhalen van horecaondernemers. Ook is hier de actie #horecastaystrong gestart om horecaondernemers een hart onder de riem te steken.
- Eten over omdat de horeca niets meer afneemt? Via etenover.nl kunt u uw voorraden aanbieden aan afnemers uit heel Nederland.