Regionale deal tussen Oregional en Radboud Universiteit Nijmegen

 

Geplaatst op 2 september 2020

Oregional en Radboud Universiteit sloten recent een deal over het leveren van regionale producten. Minister Carola Schouten was bij dit feestelijke moment aanwezig. Paul Roelofsen, directeur van Oregional, en Gerben Smit, divisiedirecteur Campus en Facilities van de Radboud Universiteit, ondertekenden de deal namens hun organisaties. Beide organisaties spreken hiermee af om minimaal 4 jaar producten van boeren en tuinders uit de regio rond Nijmegen en Arnhem te gebruiken in de restaurants op de campus van Radboud Universiteit. Ook willen zij samenwerken aan verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering. Oregional werkt met haar leveranciers bijvoorbeeld aan kringlooplandbouw en het verminderen van de CO2-uitstoot. Samen met de Radboud Universiteit onderzoekt Oregional hoe voedselverspilling kan worden tegengegaan en reststromen weer kunnen worden ingezet in de regionale kringloop. Radboud Universiteit wil daarnaast ook personeel en studenten bewust maken van het belang van duurzame en gezonde producten uit de regio. Meer weten over deze samenwerking? Doe dan mee aan de online sessie op 16 september over verduurzamen van de korte keten.

Op 5 oktober 2020 wordt de deal tussen Oregional en Radboud Universiteit samen met vele andere deals ook gepresenteerd tijdens De Gelderse Korte Keten Sessie en tevens tijdens de Nationale Handelsmissie waarmee de minister haar handelsmissie door het land afsluit.

Lees ook