Consumenten en boeren uit Regio Foodvalley starten nauwe samenwerking voor Eerlijk Eten uit de Streek"/>

Consumenten en boeren uit Regio Foodvalley starten nauwe samenwerking voor Eerlijk Eten uit de Streek

Consumenten en boeren uit Regio Foodvalley starten nauwe samenwerking voor Eerlijk Eten uit de Streek

 

Geplaatst op 5 oktober 2020

Consumenten en boeren uit Regio Foodvalley zijn gestart met een nauwe samenwerking voor jaarrond eten uit de streek. Eerlijk Eten uit de Streek is een nieuw initiatief rondom Barneveld en Ede waarin consumenten en producenten een samenwerking aangaan voor afname van producten uit de streek. Op 3 oktober startte de 1e campagne waarin een groep van ca 100 consumenten maar liefst 40 dagen grotendeels eet uit de streek. De initiatiefnemers zien zichzelf als een nieuw soort Herenboerderij of CSA (Community Supported Agriculture), maar dan met meerdere boeren. Verduurzaming en regionale ketens zijn hierbij belangrijke elementen.

Lees ook het interview met Marlies Knol, één van de initiatiefnemers.