Regionale producten op wereldtoneel World Food Centre Ede"/>

Regionale producten op wereldtoneel World Food Centre Ede

Regionale producten op wereldtoneel World Food Centre Ede

 

Geplaatst op 5 oktober 2020

Coöperatie Boerenhart uit de Gelderse Vallei levert wekelijks lokale (boeren)producten voor het World Food Center terrein in Ede. Een unieke plek waar de passie voor food centraal staat! Dit food-terrein wordt in 2022 uitgebreid met onder meer het WFC-Experience, het Food Innovation District met agrifood-bedrijven én een woongedeelte. Verwacht wordt dat het WFC-Experience circa 300.000 internationale en nationale bezoekers aantrekt, wat bezoekers en lokale inwoners op het terrein samenbrengt.

Voor boeren uit Regio Foodvalley komen zo veel potentiële consumenten samen op het World Food Center, wat de samenwerking tussen partners als Boerenhart en lokale partijen extra interessant maakt. Voor nu zijn er bijvoorbeeld al samenwerkingen ontwikkeld met onder meer de Mauritskazerne en een restaurant; ook wordt er i.s.m. PuurDichtbij een pickup-point gerealiseerd waar consumenten straks hun lokale (boeren)producten kunnen ophalen. 

Evenementenbedrijf TeKa Groep is exploitant van verschillende locaties binnen en buiten de Regio Foodvalley. Op het World Food Center terrein is TeKa exploitant van de Mauritzkazerne en wordt ook de exploitant van het te ontwikkelen WFC-Experience. TeKa is daarmee een grote afnemer van voedsel. “Het is onze keuze geweest om in al onze evenementenlocaties zoveel mogelijk circulair te werken en met regionale producten”, zo vertelde eigenaar Timo Kruft tijdens de Gelderse Korte Keten Sessie op maandag 5 oktober. Een inspirerende sessie die eveneens plaats vond in de Mauritskazerne.