Vier jaar regionale producten in bedrijfsrestaurants Radboud Universiteit"/>

Vier jaar regionale producten in bedrijfsrestaurants Radboud Universiteit

Vier jaar regionale producten in bedrijfsrestaurants Radboud Universiteit

 

Geplaatst op 5 oktober 2020

Radboud Universiteit sloot deze zomer een overeenkomst met Oregional voor de levering van regionale producten gedurende minimaal vier jaar, met eventuele uitloop naar zes jaar. Het betreft met name Aardappelen, Groente en Fruit (ter waarde van zo’n € 150.000 per jaar), aangevuld met overige regionale producten.

Radboud Universiteit heeft een plan voor de verduurzaming van de bedrijfsvoering: “Wij gaan voor duurzaam”. In het kader van dat plan is de universiteit een overeenkomst aangegaan met Oregional. Voor de deal met de Radboud Universiteit gaat het primair om producten van boeren en tuinders uit de regio Nijmegen/Arnhem. Oregional richt zich op de regio met een straal van maximaal 50 km rond haar ‘foodhub’ in Ressen (Nijmegen-Noord). Oregional streeft met haar 30 á 40 leveranciers naar een aanbod van 80% uit de eigen regio en vult haar assortiment aan met producten uit de rest van Nederland en daarbuiten. Dat is afhankelijk van het seizoen en de vraag van de klanten. Oregional werkt samen met verwerkers, zoals groentesnijders, maaltijdbereiders, bakkerijen en slagerijen uit de eigen regio.

Oregional benut deze deal als model en startpunt voor de campagne ‘Samen voor meer regionale producten’ (werktitel) om zoveel mogelijk bedrijven, zorginstellingen, horeca etc. in de regio Nijmegen te bewegen gebruik te maken van producten uit de regio. Oregional en haar partners streven ernaar dat de consumptie van lokaal, duurzaam geproduceerd voedsel een normaal gebruik wordt in de regio. Uiteraard op basis van prijzen die een duurzame bedrijfsvoering op lange termijn mogelijk maken.

Kijk ook bij de links op deze pagina voor het interview met Gerard Titulaer en een film over het bezoek van minister Schouten aan de makers van deze deal.