Kennis en innovatie: diverse vormen van hulp en ondersteuning"/>

Kennis en innovatie: diverse vormen van hulp en ondersteuning

Kennis en innovatie: diverse vormen van hulp en ondersteuning

Verdiepende Gelderse Korte Keten Sessies

20e Netwerkbijeenkomst

 

2 december 2020 | 20.00 – 21.30, met inloop vanaf 19.30 | online

Ondernemen in de korte keten is uitdagend en vernieuwend. Het vraagt om de nodige kennis en innovatiekracht om (een deel van) je bedrijfsvoering hierop in te richten. Tegelijkertijd biedt het ook kansen tot een veerkrachtig verdienmodel gebaseerd op een directe verbinding met de afnemer, consument en lokale partners in de keten. Provincie Gelderland wil het aandeel van korte ketens vergroten ten behoeve van een robuuster en veerkrachtig lokaal voedselsysteem en vanuit haar rol ondernemers ondersteunen om succesvol te ondernemen in de korte keten.

Diverse vormen van hulp en ondersteuning
Op woensdagavond 2 december gaat over de verschillende ondersteuningsvormen die aan ondernemers worden geboden als het gaat over korte ketens. Het aanbod is heel groot en soms lastig te vinden.

Dit gaan we doen:

  • We presenteren een overzicht van vormen die we op dit moment kennen en zien. Denk aan subsidieregelingen, zoals de POP3+ korte keten regeling, innovatievouchers vanuit het Rijk en ondernemersregelingen via Oost NL. Ook gaan we in op overige vormen van ondersteuning op het gebied van kennis, expertise, netwerk en andere vormen om plannen of initiatieven te ondersteunen, belangrijke vormen van ondersteuning waar ondernemers naar op zoek zijn. We tonen verschillende voorbeelden waarin samenwerken, onderling leren en kennisontwikkeling centraal staan.
  • In gesprek over de vraag: wat zouden we kunnen doen om dit aanbod overzichtelijker en toegankelijker te maken, wetende dat ook veel andere organisaties en partijen (een deel van de) informatie bieden?

Benieuwd wat het aanbod voor jou zou kunnen betekenen? Meld je aan en tot dan