Kemper Schoap"/>

Kemper Schoap

Kemper Schoap


Geplaatst op 18 december 2020

Ewoud Verink uit Winterswijk startte in 2020 met het houden van schapen. “Eigenlijk dacht ik eerst over geiten, maar daar is in provincie Gelderland geen ruimte meer voor. Voor de grap vroeg mijn moeder: waarom geen schapen? Na een paar dagen lachen om die grap werden de plannen heel serieus.” Enige tijd later kocht Ewoud een boel schapen en begon hij kaas te maken bij Geitenkaasboerderij De Brömmels in Winterswijk. Inmiddels heeft hij heerlijke kazen.


Tijdens zijn stage bij De Brömmels had Ewoud gezien hoe het kaasmaken er bij de Brömmels aan toe ging. Ewoud: “Bert Kots maakt al 40 jaar kaas. Die heeft er dus verstand van. Met hulp van zijn kennis en netwerk heb ik in korte tijd een unieke Achterhoekse schapenkaas kunnen ontwikkelen. Deze heb ik een speciale groene coating gegeven, zodat het een herkenbaar product is. De consument kan zo de associatie leggen met schapenkaas uit Winterswijk.”

De kaas van Ewoud, ‘Kemper Schoap’, wordt op dit moment verkocht via een zelfbedieningskoelkast op het bedrijf en bij lokale winkels.