Informatiebijeenkomsten voor melkveebedrijven in Gelderland"/>

Informatiebijeenkomsten voor melkveebedrijven in Gelderland

Informatiebijeenkomsten voor melkveebedrijven in Gelderland

 

Geplaatst op 26 januari 2021

De provincie Gelderland wil in het kader van verduurzaming van het landbouwbeleid biologische landbouw en voeding stimuleren. In opdracht van de provincie doet Bionext daarom onderzoek naar melkveebedrijven in Gelderland die willen omschakelen naar biologisch. Ook helpt Bionext belangstellenden op weg door middel van informatiebijeenkomsten.

Bionext organiseert daarom in opdracht van de Provincie Gelderland op:

5 februari 13:30-15:00 een digitale interesse-bijeenkomst voor biologische en omschakelende melkveehouders die willen deelnemen aan een studiegroep.

Programma
Tijdens deze bijeenkomst zullen een aantal melkveehouders wat vertellen over hun bedrijf. Er is ook ruimte om uit te wisselen wat u verwacht van een studiegroep en over welke onderwerpen u meer kennis wilt opdoen.

12 februari 14:00-15:30
een digitale informatiebijeenkomst over omschakelen naar biologisch.

Programma
Tijdens deze bijeenkomst worden belangstellenden geïnformeerd over wat er zoal komt kijken bij omschakelen en hoe de biologische zuivelmarkt er eigenlijk voor staat. Ook kunt u terecht met al uw vragen.

  • Introductie door Gerdine Kaptijn (projectleider bij Bionext)
  • Bedrijfstechnische aspecten van omschakelen. Door Kees Water (adviesbureau Ekopart)
  • Afzet en markt biologische melk. Door René Cruijsen (voorzitter zuivelcoöperatie Eko Holland, biologisch melkveehouder in Dreumel)


Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomsten door een mail te sturen naar kaptijn@bionext.nl (Gerdine Kaptijn). Vermeld daarbij of u zicht aanmeldt voor 5 februari (interessebijeenkomst studiegroep) of voor 12 februari (informatiebijeenkomst omschakelen naar biologisch). Na aanmelding ontvangt u een link en instructie om deel te nemen.