Verkoop biologische melk relatief gemakkelijk te stimuleren"/>

Verkoop biologische melk relatief gemakkelijk te stimuleren

Verkoop biologische melk relatief gemakkelijk te stimuleren


Geplaatst op 8 maart 2021

De vraag naar biologische producten blijkt relatief makkelijk te stimuleren, zo blijkt uit een pilot op initiatief van provincie Gelderland. In deze pilot, uitgevoerd in twee Gelderse filialen van Coop, steeg de totale verkoop van biologische melk met 19 procent en bij bepaalde interventies zelfs tot wel 72%.
De provincie heeft de ambitie om landbouw verder te verduurzamen en onder meer duurzame verdienmodellen voor boeren te stimuleren. Daarom zet de provincie onder meer in op de ontwikkeling van de markt voor biologische producten. José van Gerven, provincie Gelderland: “Aangezien 70% van de Gelderse landbouwgrond in gebruik is voor de melkveehouderij kozen we voor een pilot met melk.”

Lees hier het gehele artikel.