Cursus Voedselbosontwerp voor lokale initiatieven"/>

Cursus Voedselbosontwerp voor lokale initiatieven

Cursus voedselbosontwerp voor lokale initiatieven


Geplaatst op 12 april 2021

Natuur en Milieu Gelderland organiseert een cursus Voedselbosontwerp, in samenwerking met Stichting Agro Ecologie Gelderland en Circle Ecology. In acht vrijdagen, van mei tot oktober 2021, komen de deelnemers tot een eigen ontwerp.

De cursusdagen worden gehouden op diverse bestaande voedselboslocaties, zoals Ketelbroek in Groesbeer, Nieuwe Erven in Brummen en Voedselrijk in Ede. Op het programma staan de ecologische functies van een voedselbos en praktische informatie over bijvoorbeeld beleid en regelgeving, kosten en opbrengsten en beheer. Gedurende de cursus zullen de diverse stappen van een ontwerp aan bod komen, zodat de deelnemers tot helder doordachte keuzes voor hun eigen project komen.

De cursus is bedoeld voor gemotiveerde particulieren, buurtinitiatieven, landgoederen of boeren die 0,5 tot 5 hectare grond in Gelderland tot hun beschikking hebben waar zij een voedselbos op willen starten. We richten ons op voedselbos gericht op zelfvoorziening, zorg, recreatie en/of educatie. Voor projecten die primair gericht zijn op commerciële agrarische productie is deze cursus minder geschikt. De precieze invulling van de cursus wordt mede bepaald aan de hand van de projecten van de cursisten.

Op acht vrijdagen krijgen de cursisten les van aansprekende voedselbos-pioniers en -experts zoals Wouter van Eck van voedselbos Ketelbroek, Malika Cieremans van Circle Ecology en Fransjan de Waard van Eetbaar Landschap.

Praktische gegevens
Data: Acht vrijdagen: 28 mei, 11 juni, 2 juli, 9 juli, 10 september, 24 september, 8 oktober en 29 oktober De cursusdagen duren van 10 – 16.30 uur
Let op: inschrijven uiterlijk 25 april
Kosten: 400 euro
Meer informatie en inschrijven: klik hier