Boerenhart en Dutch Cuisine starten kenniscentrum korte keten"/>

Boerenhart en Dutch Cuisine starten kenniscentrum korte keten

Boerenhart en Dutch Cuisine starten kenniscentrum korte keten


Geplaatst op 6 mei 2021

EDE – Boerenhart en Dutch Cuisine zijn een samenwerking aangegaan om nog meer lokale voedselproducten op tafel te krijgen in Nederland. Met een nieuw kenniscentrum korte ketens richten ze zich op voedselmakers, horecabedrijven, overheden en zorginstellingen.

Kenniscentrum
Het opzetten van korte ketens met rechtstreekse levering van verse lokale producten aan horecabedrijven en consumenten wordt steeds populairder. Het past geheel in het overheidsbeleid en biedt boeren perspectieven. Ferdie Olde Bijvank, voorzitter Dutch Cuisine: “Boerenhart is een in de praktijk bewezen voorbeeld van hoe een korte keten lokaal gestalte wordt gegeven. Een keur aan lokale boeren is aangesloten. Er is een online bestelsysteem voor de chef-koks en de distributie naar de horeca is volledig geregeld. Dutch Cuisine sluit ondernemers en chef-koks in de horeca aan. Het wiel voor korte ketens is dus al uitgevonden. Andere regio’s kunnen zo gebruik maken van deze aanpak. Ons gezamenlijke kenniscentrum is de vraagbaak voor horecabedrijven, cateraars, zorginstellingen en overheden die aan de slag willen met korte ketens. Samen brengen we expertise in over onder meer het opzetten van korte ketens, de distributie en het borgen van kwaliteit en levercontinuïteit van streekproducten en culinaire kennis. Hoe kun je bijvoorbeeld met nieuwe bereidingstechnieken groenten laten schitteren op de menukaart of medewerkers meenemen en trainen in de nieuwe Dutch Cuisine manier van koken en eten?”