Interactieve netwerkbijeenkomst: uitwisseling praktijkervaringen Gelderse korte ketens

Interactieve netwerkbijeenkomst: uitwisseling praktijkervaringen Gelderse korte ketens


Geplaatst op 19 mei 2021

Uitnodiging
Datum: woensdag 9 juni 2021
Tijd: 20.00 – 21.30
Online inloop vanaf: 19.45

In deze online sessie gaat het over praktijkverhalen, ervaringen en dilemma’s uit de korte ketens in de praktijk. In alle Gelderse streken zijn enthousiaste ondernemers en initiatiefnemers actief om lokaal geproduceerd voedsel via een korte keten bij de consument op het bord te krijgen. De laatste jaren steeds succesvoller, maar lang niet altijd zonder de nodige uitdagingen.

We nodigen je graag uit om te horen over andere initiatieven en weer eens onderling bij te praten.

Voorlopig programma

19.45Online inloop en techniek testen
20.00Welkom en kennismaking
20.10Ronde 1
– Liesette Hensen, Van Mien: Eind vorig jaar opende de Eetwinkel Van Mien in Doetinchem. Met een assortiment van lokale producten uit de Achterhoek en de Liemers bieden zij hun klanten een ware eetbeleving.
– Lukas Lagerweij, Pantry: De pantry is een kleine onbemande pop-up winkel met een assortiment van lokale producten direct van de boer, toegankelijk met een app. Er worden meerdere verkoopplekken gerealiseerd in kleine kernen in de omgeving van Voorst.
– Dennis Lebbing, stadsbrouwerij Wageningen: sinds 2013 brouwen ze bij de stadsbrouwerij met lokale granen uit de regio van Wageningen. Vele jaren en ervaringen wijzer blijft ondernemen in een korte keten nog altijd uitdagend. Voor de afzet van het lokale product wordt sinds dit jaar samengewerkt binnen vereniging Streekwaar, een collectief van lokale voedselproducenten met focus op duurzaamheid en eerlijkheid.
20.45Ronde 2

– Esther van den Berg, Essie Bessie: Essie Bessie wil je aanmoedigen om meer streekproducten te gebruiken door te inspireren met recepten. De recepten geven duidelijk aan welke ingrediënten in de buurt, nu gericht op de Achterhoek, geteeld kunnen worden en waar ze te koop zijn.
– Barrie van Geresteijn, Vallei Streekgroente: Vallei Streekgroente helpt veehouders in Regio Foodvalley met het omschakelen naar het telen van verse onbespoten groenten om lokaal af te kunnen zetten.
– Marieke Karssen, Puur Betuws: Puur Betuws is het nieuwe lokale voedselinitiatief van de Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Zij verkopen samen met 40 lokale boeren en makers gezonde, authentieke en superverse streekproducten. Van de regio voor de regio. Ze halen de producten op bij de producent en bezorgen ze bij de consument met een elektrische bus. 80% van de prijs die de consument betaalt is voor de producent, en met de overige 20% creëren ze werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
21.20Bijpraten herijking Gelders Kennisnetwerk Voedsel
21.30Afronding

Doe je mee?
Aanmelden kan hier