Gelderland gaat voor duurzamer voedsel

Gelderland gaat voor duurzamer voedsel


Geplaatst op 20 mei 2021

Provincie Gelderland start een aanbesteding om het menu in de provincie te verduurzamen. Voedsel speelt een grote rol bij duurzaamheid: denk bijvoorbeeld aan een gevarieerd voedselaanbod, of aan het voorkomen van voedselverspilling.

Meer plantaardig voedsel, minder voedselverspilling
Met deze Europese openbare aanbesteding gaan ze voor een zo groot mogelijke invloed. De focus ligt op de omslag naar minder vlees en juist meer plantaardig voedsel eten, en minder voedsel verspillen.

Voedsel in beleid
Provincie Gelderland draagt op meerdere manieren bij aan een gezonde én duurzame provincie. Het verduurzamen van het menu maakt onderdeel uit van het Gelders klimaatbeleid en de programma’s Circulaire Economie en Agrifood. Zo zetten ze zich in om in 2030 de voedselverspilling te hebben gehalveerd. Ook zorgen deze acties ervoor dat het aandeel plantaardige eiwitten in de totale consumptie stijgt naar 48%.

Ideeën ter verduurzaming?
Bent u of zijn relevante partijen in uw netwerk geïnteresseerd in de aanbesteding die ze binnenkort publiceren? Meld u dan aan voor de digitale informatiebijeenkomst op 27 mei 2021 van 09.00 – 10.30 uur. Dit kan tot en met 25 mei 2021. Stuur hiervoor een e-mail naar provincieloket@gelderland.nl.