Gert kweekt abrikozen in de Achterhoek: ‘Je waant je in Spanje’

Gert kweekt abrikozen in de Achterhoek: ‘Je waant je in Spanje’


Geplaatst op 28 juni 2021
Beeld + tekst door Omroep Gelderland

Het lijkt bijna onmogelijk, maar Achterhoeker Gert Smits lukt het om abrikozen te kweken. In een oude kas plantte hij 120 abrikozenbomen. Met succes: hij levert zijn tropische vruchten aan lokale landwinkels en horeca. “Het is een uit de hand gelopen hobby.”

99 procent van de abrikozen die in Nederland worden gegeten komen uit het buitenland. Maar volgens Smits zijn zijn Achterhoekse abrikozen de lekkerste: “Omdat ze rijp geplukt worden, smaken ze goed. In Spanje of Frankrijk worden ze eerder geplukt. Dan worden ze uiteindelijk wel rijp, maar hij krijgt zijn smaak niet meer.”

Lees het volledige artikel en beluister het gesprek hier.