Online bijeenkomst: Duurzame Dorpen produceren lokaal voedsel

Duurzame Dorpen produceren lokaal voedsel


Geplaatst op 1 november 2021

Een online bijeenkomst voor telers en eters

Mensen wonen graag in dorpen omdat dit vaak hechte gemeenschappen zijn waar iedereen betrokken is bij elkaar en voor elkaar zorgt. Zo ook rondom actuele duurzame thema’s zoals het opwekken van schone energie, deelmobiliteit en het tegengaan van voedselverspilling.

Zo worden dorpen duurzamer en lopen zij (bedoeld of onbedoeld) voorop in de transitie richting een meer duurzamer Gelderland. En zo vormen we met zijn allen een groeiend netwerk van ‘Duurzame Dorpen’.

Deze avond delen initiatiefnemers Chris Frencken van voedselbos Nieuwe Erven Brummen en Ben Freriks van voedselcoöperatie Goed Volk Lichtenvoorde hun ervaringen met ons. Zij vertellen tijdens deze digitale bijeenkomst hoe ze duurzamer en lokaal geteeld voedsel produceren en hun dorpsgenoten overtuigen deze producten te kopen en deelgenoot maken van de voedselketen.

Hoe brengt het produceren, verkopen en eten van deze producten mensen dichter bij elkaar? Marieke Ankoné van IVN Gelderland deelt haar tips en ervaringen rond het starten van groene buurtprojecten en projecten die mensen dichter bij de natuur brengen en mensen dichter bij elkaar.

Wanneer: 18 november van 19:30 – 21:00
Voor wie: Vertegenwoordigers van dorpsverenigingen en dorpsbelangenorganisaties, initiatiefnemers van duurzame projecten, geïnteresseerden in dit thema
Waar: Online, aanmelden kan door een mail te sturen naar: c.post@spectrumelan.nl
Na aanmelding ontvang je een zoomlink.