Webinar 6 december – Toekomst voor de Gelderse Boer

pexels-polesie-toys-4488092

Duurzame Dorpen produceren lokaal voedsel


Geplaatst op 25 november 2021

Voor alle betrokkenen uit het agrarisch netwerk van Gelderland organiseert Agrifood op maandag 6 december een webinar over de toekomst voor de Gelderse boer. Het webinar is van 20.00 tot 21.15 uur.

Zij willen de uitvoering verder vormgeven en met z’n allen stappen zetten. Daarom wil Agrifood agrariërs en andere relevante partijen in de Gelderse agrarische sector informeren en met hen in gesprek over die uitvoering.

Tijdens deze online bijeenkomst geeft de provincie een toelichting op de ambities van de kadernota en de actuele stand van zaken en uitdagingen qua uitvoering. Vervolgens gaan ze in gesprek over de vraag: hoe kunnen we deze uitvoering verder verbinden met de uitdagingen die op dit moment spelen in de praktijk?
Ze halen ook suggesties op voor mogelijke toekomstige bijeenkomsten.

Programma
19.45 uur Online inloop
20.00 uur Welkom
20.05 uur Waar staan we nu?
• Korte films over duurzaam boeren in de Gelderse praktijk
• Ambities kadernota Agrifood, door Peter Drenth, gedeputeerde landbouw
• Uitvoering kadernota Agrifood, door Leo Blanken, provincie Gelderland
Waar staan we nu?
Wat zijn de bijbehorende grootste uitdagingen?
20.35 uur In gesprek
• Hoe verbinden we de uitwerking van de kadernota met uitdagingen enbehoeften uit de praktijk?
• Gesprek over verschillende thema’s met onder meer:
Bob Keurentjes (voorzitter GAJK), Ben Haarman (lid regiobestuur LTO), inbreng van andere agrarisch ondernemers en betrokkenen, reflectie door ondernemerscoach Dorine Zwaan over optimale aansluiting op de praktijk en reflectie door professor Hens Runhaar (Universiteit Utrecht); wat hebben boeren vanuit zijn visie nodig om toe te werken naar natuurinclusieve kringlooplandbouw?
21.15 uur Vooruitblik en afsluiting

Meepraten
Tijdens de avond kunt u met name via de chat inbreng leveren, zo kijken we samen naar hoe we het Agrifood programma kunnen inzetten voor de uitdagingen in de alledaagse praktijk.

Aanmelden
U kunt zich vóór 3 december aanstaande aanmelden via het registratieformulier. Hierbij stellen we u enkele vragen, onder andere over de onderwerpen die wat u betreft op de agenda moeten komen tijdens toekomstige bijeenkomsten. Uiterlijk 6 december om 17.00 uur ontvangt u een link naar de ZOOM-meeting.

Graag tot 6 december!