Pilot BOER&Nlekker van Agrifirm gestart

Pilot BOER&Nlekker van Agrifirm gestart


Geplaatst op 10 maart 2022

Initiatief – Coöperatie Agrifirm, waar zo’n 10.000 telers en veehouders bij zijn aangesloten, start met het initiatief BOER&NLekker. Het concept brengt boer en consument dichter bij elkaar. Onder het mom van ‘vanuit de boerenhand in de winkelmand’ kunnen inwoners van Breda en omstreken hun dagverse boodschappen bestellen en de producten bij een van de deelnemende boeren ophalen.

Het bestellen van de producten verloopt via de app van de e-commercepartner Local Heroes . In een lokaal cluster van boeren en telers is er voor de besteller één pick-up point. Voor Breda is dat Boerderij Van den Kieboom. Vooralsnog is het een pilot, maar het een succes wordt, wordt het concept verder over Nederland uitgerold, te beginnen met Den Bosch en Amersfoort.
Consumenten hebben een groeiende behoefte aan transparantie over de herkomst van hun voedsel. Daarbij ligt een sterke focus op lokale producten en op het gemak van digitaal bestellen, laat Agrifirm weten. Tegelijkertijd groeit de vraag vanuit boeren om hun producten direct aan consumenten te kunnen verkopen, maar mist er vaak marketingkracht en logistiek om dit op grote schaal te realiseren. Het nieuwe concept BOER&NLekker moet daarin verandering gaan brengen.

Zaterdag 19 februari start de pilot in Breda en omstreken Het grote netwerk van de coöperatie biedt de slagkracht om dit lokale concept snel landelijk te rollen. Daarnaast is dit het eerste snel schaalbare korte keten initiatief waarbij consumenten individuele verse producten via een app kunnen bestellen en deze zelf bij de boer kunnen ophalen. Boeren beheren zelf hun eigen winkel en bepalen de prijs. Het concept draait daarbij ook om productkwaliteit en beleving: bij het ophalen op het erf krijgt men een inkijkje in het de passie en het vakmanschap van een boerenbedrijf.