Openstellingsbesluit POP3+ Professionalisering korte voorzieningsketen is verschenen

POP3+ Professionalisering korte voorzieningsketen

Geplaatst op 10 maart 2022

Op 4 april gaat de regeling Professionalisering Korte Voorzieningsketen open. Deze sluit op woensdag 11 mei om 17.00 uur. Het openstellingsbesluit is 8 maart verschenen.

In Gelderland zijn veel initiatieven die ervoor zorgen dat voedsel met maximaal één tussenstap op het bord van de consument terecht komt. Om de samenwerking bij deze initiatieven verder te professionaliseren, is deze subsidie beschikbaar.

Waarvoor
Met deze subsidie willen we bestaande initiatieven ondersteunen om verder te professionaliseren en de samenwerking te versterken. Je kunt subsidie aanvragen voor het uitvoeren van een innovatieproject dat is gericht op professionalisering van een bestaande korte voorzieningsketen.

Bij initiatieven kunt u denken gezamenlijke bewerking van producten, het ontwikkelen van een aantrekkelijk merk, bereiken van veel nieuwe afnemers of aanzienlijke verbetering in de bedrijfsvoering.
Ten opzichte van de openstelling vorig jaar is het openstellen van een projectplan nu geschrapt als subsidiabele activiteit. Daarmee focust deze openstelling nog meer op de uitvoering (inclusief fysieke investering voor zover voor gezamenlijke verwerkingscapaciteit) van projecten.
Het totale beschikbare budget is deze keer lager omdat we vorig jaar meer projecten hebben willen honoreren. Mede door die nu lopende projecten en de nieuwe mogelijkheden van het EU herstelfonds, verwachten we toch voldoende te kunnen bieden met het budget bij deze laatste openstelling in het kader van POP3+.

Voor vragen en advies
Bij vragen over de openstelling kun je gebruik maken van twee online spreekuur momenten op maandag 4 april van 10.00 – 11.00 en op maandag 25 april van 10.00 – 11.00. Meld je even aan bij Marianne Karstens via marianne@walnutfhm.nl, zij zal een zoom-link sturen.

Komen deze momenten je niet uit of heb je een vraag die specifiek betrekking heeft op jouw initiatief? Neem dan contact op met Marianne voor advies op maat.