Gelderse korte keten initiatieven
Pantry
De Pantry is een onbemande streekwinkel, die je vindt op locaties waar weinig tot geen mogelijkheden zijn om jouw dagelijkse boodschappen te doen. In deze streekwinkel liggen verse producten die lokaal zijn geproduceerd. Denk aan groente, fruit, zuivel en vlees. | Geplaatst op 13 december 2021
Lekker Lupine
Lekker Lupine is een platform voor consumenten, telers, chefs en producenten die zich bezighouden met Lupine. We inspireren, informeren, activeren en verbinden. | Geplaatst op 28 juni 2021
Essie Bessie
Essie Bessie is een concept van Esther van den Berg uit Lochem. "Met Essie Bessie wil ik consumenten aanmoedigen om meer streekproducten te gebruiken door te inspireren met recepten." | Geplaatst op 22 juni 2021
Van Onze Grond
Van Onze Grond is en unieke coöperatieve samenwerking van streek producenten en lokale supermarkten uit de regio Stedendriehoek | Geplaatst op 5 april 2021
StreekWaar
StreekWaar is een vereniging van bevlogen boeren en voedselmakers, die zijn gevestigd in de regio zo’n 15 kilometer rond Wageningen.
Alle leden van StreekWaar produceren voedsel op een duurzame, verantwoorde wijze, met respect voor natuur, mens en milieu. | Geplaatst op 2 april 2021
Kemper Schoap
Ewoud Verink uit Winterswijk startte in 2020 met het houden van schapen. Enige tijd later kocht Ewoud een boel schapen en begon hij kaas te maken bij Geitenkaasboerderij De Brömmels in Winterswijk | Geplaatst op 18 december 2020
Camping en geitenkaasboerderij De Brömmels
De Brömmels is een geitenboerderij met camping in de buurt van Winterswijk waar geitenkaas voor regionale afzet en diverse klanten door het hele land wordt gemaakt | Geplaatst op 7 december 2020
Uniek distributiesysteem in de Achterhoek
Interview met Rein van der Werff, DistrEko | Geplaatst op 25 november 2020
Regioproducten in minimaal 10 franchise supermarkten Cleantech regio
Deal tussen Jumbo Hans Kok Colmschate, De Melkbrouwerij en vele anderen | Geplaatst op 5 oktober 2020
Puur Achterhoeks Brood op de markt
Sinds deze week is het Puur Achterhoeks Brood verkrijgbaar bij een aantal vakman bakkers in Doetinchem, Lochem en Silvold | Geplaatst op 14 oktober
Producten uit Achterhoek en Liemers nu structureel in binnenstad Doetinchem
Deal tussen Eetwinkel Van Mien en boeren uit Achterhoek en Liemers | Geplaatst op 5 oktober 2020
Coöperatieve snijderij; verwerkings-hub rond Arnhem-Nijmegen in de maak
Deal tussen Puurland, De Groene Rijders, Scalabor en Oregional en De Werkplaats | Geplaatst op 5 oktober 2020
Korte ketens onderdeel van Multifunctioneel Centrum
Deal tussen Puur Betuws + Multifunctioneel Centrum De Pluk | Geplaatst op 5 oktober 2020
Consumenten en boeren uit Regio Foodvalley starten nauwe samenwerking voor Eerlijk Eten uit de Streek
Deal tussen ca 100 consumenten en 15 producenten uit Barneveld, Ede en omgeving | Geplaatst op 5 oktober 2020
44 boeren en toerisme-sector zetten Achterhoeks streekproduct op de kaart voor toeristen én inwoner
Boeren uit de Achterhoek starten een samenwerking met Achterhoek Toerisme en Binnenstad Zutphen | Geplaatst op 5 oktober 2020
Vier jaar regionale producten in bedrijfsrestaurants Radboud Universiteit
Deal tussen Radboud Universiteit en Oregional | Geplaatst op 5 oktober 2020
Regionale producten op wereldtoneel World Food Centre Ede
Deal tussen TeKa en Boerenhart | Geplaatst op 5 oktober 2020
Noaberschap in de korte keten
Vereniging Streekproducten Achterhoek-Liemers | Geplaatst op 17 juli 2020
Interview met Steven Koster
Initiatiefnemer van Puurland, Kweekland en De Groene Rijders in Arnhem | Geplaatst op 14 mei 2020
Restaurant van Morgen zorgt voor lagere CO2-uitstoot
Interview met Joris Heijnen en Hans van Zadelhoff | Geplaatst op 14 mei 2020
Oregional werkt stapsgewijs aan circulaire voedselketen
Interview met Gerard Titulaer - Oregional | Geplaatst op 22 april 2020
Uit Veluwe
Interview met Pleuni Timmermans - van Pleuni DOET en initiatiefneemster van Uit Veluwe | Geplaatst op 22 april 2020