Programma's & Ondersteuning

POP3

Met de POP3-subsidie voor Korte Voorzieningsketens wil de Provincie Gelderland korte ketens stimuleren. Gemeenten kunnen een voedselcoördinator instellen die ondernemers en lokale initiatieven helpt, stimuleert en verbindt. Gelderland streeft er naar dat over een paar jaar in iedere Gelderse gemeente een samenwerkingsverband actief aan het werk is met (lokale) korte voorzieningsketens. Momenteel zijn al in veel gemeenten ervaringen opgedaan met een dergelijke samenwerking. Het Gelders Kennisnetwerk Voedsel stimuleert graag de kennisuitwisseling tussen de voedsel coördinatoren onderling en met andere gemeenten.

Jong Leren Eten

Binnen het Jong Leren Eten programma werken rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen. Het doel? In de periode 2017 t/m 2020 kinderen en jongeren meer in aanraking brengen met kennis en activiteiten over voedsel, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken.

Taskforce Korte Keten

De Taskforce verkleint de keten en helpt ondernemers hun groei te realiseren. De stichting Taskforce Korte Keten ondersteunt en versterkt de regionale dynamiek van korte voedselketens door kennis te delen, ontwikkeling te faciliteren en het momentum van korte ketens zo goed mogelijk te benutten.

#SupportYourLocals

De campagne Support Your Locals roept heel Nederland op om lokale voedselproducenten in de armen te sluiten en samen korte ketens op te bouwen. Door te kopen van dichtbij steun je jouw lokale ondernemer en ben jij verzekerd van de lekkerste producten! Jouw steun is hard nodig. Zowel nu als na de crisis. De afgelopen periode zijn er door het hele land initiatieven ontstaan onder de vlag van #supportyourlocalsNL en er komen elke dag meer initiatieven bij!